2020-06-19 705 瀏覽
💛Happy Friday想飲啤酒,就決定黎呢到試試佢😁 呢到有成20款手工啤比你揀,實搵到一款岩你🍻 如果想少少地試下可以叫個啤酒Platter,試足六款啤酒($238)👍🏻 黎到既時候店員已經幫我地排左次序,由清爽到濃咁飲。😳如果你都同我一樣喜歡重口味,我試過之後,個人十分推介以下幾款:1.X教授 (Imperial Stout)呢款係掌門參加澳洲國際啤酒獎既金牌啤🥇雖然酒體少厚但飲落好順滑,明顯既麥芽味,仲有好特別既巧克力同咖啡既焦香同苦香🍫2.老菸槍 (Smoke Imperial Porter)呢杯一聞已經有好強烈既煙燻味,飲落就好似煙肉🥓,同時帶有少少朱古力同焦糖既味道。酒體係意外地清爽👍🏻 .3.前進都柏林 (Irish Dry Stout)有攞過澳洲國際啤酒獎銀牌🥈 泡沫綿細豐富,一樣有焦香麥芽既焦苦味,但特別既就係多左微微既碳酸口感。4.黑柑橘 (Black IPA)其實呢款有d似X教授,咖啡味但無左焦苦味,反而滲出陣陣強烈既柑橘香,較易入口🍊 如果想開始飲黑啤,推介試下呢款🤪除左啤酒正,呢到既野食都比我想像中好味!我地叫左飛魚子台灣腸 ($58)、掌門薯條 ($58

1.X教授 (Imperial Stout)

2.老菸槍 (Smoke Imperial Porter)

3.前進都柏林 (Irish Dry Stout)

4.黑柑橘 (Black IPA)

除左啤酒正,呢到既野食都比我想像中好味!我地叫左飛魚子台灣腸 ($58)、掌門薯條 ($58)同西班牙黑毛豬蜜汁叉燒 ($108)。台灣腸最緊要就係個蒜片,而呢隻食落仲有少少芥辣味好特別。炸薯條送酒一流😛 叉燒就整到好林,肥瘦適中,但蜜汁我就覺得比較甜左d。整體十分滿意😁
📍 掌門精釀啤酒 🎗️
尖沙咀金巴利道64-66A順輝大廈1號