2020-05-21 322 瀏覽
九龍城 · 《 泰皇閣 》 💛 #黃店1️⃣沙嗲串燒 (半打) ($82):依款串燒有4款味可以選 : 豬、雞、墨魚丸、雞腎。 半打入面你可以最多選3款,完全岩晒心大心細既人😂,即係講🤤 不過我今次都係要咗2隻味:豬、雞。 兩款肉都係肉質爽嫩得黎有嚼口,入口不膩,一食就好似返返泰國食串燒🤤,岩鐘意串燒既朋友食👍🏻2️⃣蛋包鮮蝦金邊粉 ($75):份量比我想象多,蝦既份量都多,係有誠意👍🏻味道同平時食既金邊粉無異,爽口,值得讚係金邊粉唔會好咸好油膩,仲要火喉十足。3️⃣冬蔭海鮮湯 ($76):佢依款海鮮湯份量俾我想象中多,係用小鍋裝住,入面仲有好多蝦同菇,仲有青口。 以往飲開既冬蔭功湯都好咸好味噌,但依款既酸辣度岩好, 湯底濃郁,食得出係用咗好耐時間炮製湯底。湯會辣到出汗,但係會令你停唔到口不斷食😂 價錢仲要好平,性價比很高,配蒜蓉包食一流😌4️⃣飛天通菜 ($70):爽脆可口,唔油膩,辣味好惹味👍🏻總括黎講,我覺得鐘意食泰國菜既朋友仔可以去試,性價比高,食物質素又高,仲要係黃店。最值得讚係店員好有禮貌,好主動幫忙,會再去☺️
九龍城 · 《 泰皇閣 》 💛 #黃店
1️⃣沙嗲串燒 (半打) ($82):

2️⃣蛋包鮮蝦金邊粉 ($75):

3️⃣冬蔭海鮮湯 ($76):

4️⃣飛天通菜 ($70):
爽脆可口,唔油膩,辣味好惹味👍🏻