餐廳: The Salted Pig
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
平日係海濱跑開步都會見到呢一間salted pig都幾多人,今晚跑完步好肚餓,唔想諗,決定就近食呢間。不過,今次兩個人叫得太多野,眼闊肚窄添! 估唔到每一樣野既份量大到咁,應該夠4個人食,可以打包食多餐添。🙈.環境係好舒適嘅,暗暗地對住個海,都好有情調架。.《迷你牛肉漢堡》 $138迷你牛肉漢堡,一共有三個,不過最大敗筆係上菜嗰刻佢係完全唔熱,但的確係幾抵食嘅。.《白酒煮荷蘭藍青口配薯條》 $168藍青口叫細份好啦,兩個人食,食極都唔完,藍青口極多,仲要有埋薯條,食到宜味菜已經飽飽地。藍青口帶有少少白酒味,加上有點忌廉,D汁係個底到,記得浸下D汁,食落特別鮮甜。.《經典英式炸魚薯條》 $188炸魚炸都好脆,有一條炸魚面頭加在鹽,食之前記得搽晒兩條,或抺走面頭既鹽,如果唔係會好鹹架。《招牌德國鹹豬手》 $298叫得salted pig 點可以唔食豬,果然豬係全餐廳最好食既一道菜,鹹豬手肉質鮮嫩,個表皮炸得好脆,再加埋個醬汁,真係好好食,甚至好食過我係德國食過既鹹豬手。《Apple Delight》 $82最後,黎埋Apple Delight 作結尾,酸酸甜甜,都唔錯架!整體黎講,豬手最好
環境係好舒適嘅,暗暗地對住個海,都好有情調架。
《迷你牛肉漢堡》 $138
《白酒煮荷蘭藍青口配薯條》 $168

《經典英式炸魚薯條》 $188

《招牌德國鹹豬手》 $298

《Apple Delight》 $82

整體黎講,豬手最好食,青口抵食,但fish and chip同個mini burger 就一般。
  • Pork Knuckle