2019-09-25 4544 瀏覽
好食芝士鹽酥雞去到觀塘工業區買OUTLET野之後,去左附近一間食台灣菜既小店。台式一向香港人都鐘意,我都係~因該味道好岩,野食又岩口味。去到餐廳,原來呢間哈豆老闆係台灣人,接待既係台灣靚仔,所以菜色應該好地道台灣口味啦!餐廳裝修都勁台feel~叫左2個面,2個雞小食,同一杯野飲。走心牛肉蕃茄湯麵份量都大份,一個人食都飽肚。蕃茄湯底濃,吾會太甜同太酸,不過夠開胃,加小小辣仲正。牛肉夠淋,吸左蕃茄湯底,所以令牛肉更入味。麵係刀削麵,口感彈牙~粗粗既麵條吸埋蕃茄味~如果中意食蕃茄的朋友,可以考慮一下呢個。雞絲芝麻醬涼麵男朋友因為話天氣熱,食個涼麵凍下佢,麵好有口感,凍食都好彈口,好夏日炎炎既FEEL~仲有雞肉絲,青瓜仔,芝麻醬,好胃吾會濟。冰火芝士佐鹽蘇雞岩岩炸起既雞肉嫩滑好香,好脆但多汁,再係上面舖一層厚厚的微涼芝士醬,味道好,好形上碟又好睇,推介。逢甲鹽酥雞新鮮即炸,大塊雞粒,鹽酥味好鬼香,份量都多,有十舊到,雞肉嫩滑同醃得入味。黑白珍珠豆漿紅茶味道無正常珍珠奶茶甘漏,珍珠數量很多,煙韌珍珠,又有豆腐豆漿味,幾有趣。
好食芝士鹽酥雞

台式一向香港人都鐘意,我都係~因該味道好岩,野食又岩口味。
餐廳裝修都勁台feel~

叫左2個面,2個雞小食,同一杯野飲。

走心牛肉蕃茄湯麵

雞絲芝麻醬涼麵
仲有雞肉絲,青瓜仔,芝麻醬,好胃吾會濟。

冰火芝士佐鹽蘇雞

逢甲鹽酥雞