昨晚一行4人第一次去試這間上海館,地方雖不大,但食物質素唔錯,而且食物份量也唔小,睇到廚房裏面點心師傅,佢地既包點應該系自己做。另外收銀的女店員服務好好,笑容都好好(唔知系咪老闆定太子女,純粹個人推測)我地埋單冇1蚊散銀,佢照收話唔緊要,佢仲提我地每人有1杯或1罐飲品送,因為我哋張枱就响收銀台前面。我哋太肚餓掛住食,唔記得一開始手機食先,有3個餸完全忘記影相😅。我地叫咗:1. 三鮮湯年糕,呢個必點 (好好食👍)冇影相😅 (材料豐富)2. 炸銀絲卷 👍 個包做得好好3. 多湯小籠包,呢個一定掂啦,夠熱,夠汁4. 鍋貼 👍 一樣好好食 (冇影相)5. 韮菜餃擔擔麵(我叫咗唔辣) 麵質唔錯既,不過我叫咗走辣,冇麻醬果d料,還是佢本身冇呢🤔,食擔擔麵冇麻醬料好似爭d😅.韮菜餃,肉多個菜,我就鐘意菜多肉少, 但講真麵質幾好,做到煙韌唔會淋pet pet。我見有食評話牛腩擔擔麵好好食,呢個真系下次要試下先😅6. 糖醋魚片客飯👍😋 ,估唔到份量都算多,而且魚片啖啖肉,菜飯都好好食👍 (食咗小小先記得影相)7. 豆沙鍋餅👍😋,每次去食上海菜必點既甜品,熱辣辣,而且鍋餅夠乾身,脆,唔會油淋淋,又夠餡料仲
2. 炸銀絲卷 👍 個包做得好好
3. 多湯小籠包,呢個一定掂啦,夠熱,夠汁
小籠包

4. 鍋貼 👍 一樣好好食 (冇影相)

糖醋魚片

仲有好多野都想食,黑糖醋骨....,醉雞.….下次會再去食👍,食咗再寫食評😉

我哋當晚 6:40 去到,唔駛等位,剩低一張4人枱,7點已見外邊越來越多人等位了。

2019-05-31
小籠包