2019-06-01 1827 瀏覽
Happy Friday放工約了朋友去荃灣食放題,因為聽同事朋友都推介大井町日本放題.所以急不及待訂位刷餐飽!一上到來侍應就安排了靠近窗口的位置可以邊食邊睇到街上的風景!就在我們隔離有一個自助形式的沙律小食及甜品吧!有凍蝦.青口.螺及枝豆選擇😍飲品就除了汽水,啤酒,果汁,估唔到仲有清酒同梅酒,此店還貼心放了一個暖飲品櫃.照顧一班不太喜歡飲凍飲的朋友!另外甜品櫃有各式芝士蛋糕,慕士蛋糕,奶凍,布甸..還有一個雪糕櫃..真的應有盡有!我每次習慣放題都會先點刺身.呢度嘅刺身每件厚度都好平均,食落去冇雪藏嘅味道,非常新鮮😋然後就嚟一輪壽司,這家的壽司種類非常多,特別是有一系列的創作壽司,因為壽司和手卷全部都是迷你型,所以可以試多幾款都不怕!而不得不提最回本之海膽手卷,相當脆口的紫菜包着新鮮的海膽.好正😋Encore了兩次😋我們還叫了蝦及超甜一口日本蕃薯天婦羅!天婦羅的粉漿不會太厚及油膩👍還有炸物及燒物..為咗每樣都可以試吓,就每款都只係一串起兩串止!好難得一間放題可以全部都沒有漏單.服務亦很不錯.而且上菜速度都好快.唔錯唔錯!😬最後我們還各自選了一款限定雪糕為是次放題劃上完美句號.兩個都捧著大

因為壽司和手卷全部都是迷你型,所以可以試多幾款都不怕!

我們還叫了蝦及超甜一口日本蕃薯天婦羅!
天婦羅的粉漿不會太厚及油膩👍

最後我們還各自選了一款限定雪糕為是次放題劃上完美句號.兩個都捧著大肚子回家去!