姨甥生日原本打算入樂園 慶祝, 誰知遇上打風, 橫風橫雨,就在朋友介紹下到了旺角b duck酒樓和小朋友先慶祝! 一進店 ,姨甥大喜! 裝修真係超靚 !每一個位置都是打卡位 !原本我地去這些主題餐廳的我們沒有抱任何期望,只是想給快樂給小朋友 !點知呢度食物質素非常高 !味道簡直和外面酒樓有得揮, 而且價錢不貴 服務也好!可以經常帶小朋友過嚟食野也不心痛!二來小朋友也會坐定定 !我姐已經馬上在各媽媽谷發佈好去處!酒樓近來推出了特價套餐,精選二人套餐$178, 非常抵食! 包括了多個點心, 蒸飯和車仔麵 。而且仲有兩杯飲品 !不喜歡叫set嘅, 都可以散叫點心,價錢不貴。點心都是即叫即蒸嘅 上枱熱辣辣 鮑魚香菇滑雞飯, 上面有幾粒小巧的鮑魚, 大量滑雞和大香菇 !食起來每一口都充滿香菇的鮮味 !滑雞的 非常多汁! 令飯多了一份 滑溜 蟹膏燒賣王, 這個是我印像中 ,近年食過最好食嘅 燒賣!上面有鮮蟹膏 ,咬落去有蟹膏嘅香味!食落仲有冬菇嘅鮮味,同埋蝦嘅 彈牙口感! 招牌車仔麵 ,用料十足, 入面包括了有豬腸啦 ,雞翼尖, 冬菇 ,蘿蔔,魷魚和魚蛋! 分量非常之多!粗面稍為有點過淋,但整體味

點心都是即叫即蒸嘅 上枱熱辣辣

招牌車仔麵 ,用料十足, 入面包括了有豬腸啦 ,雞翼尖, 冬菇 ,蘿蔔,魷魚和魚蛋! 分量非常之多!粗面稍為有點過淋,但整體味道仍是非常之好

火焰叉燒包 ,叉燒包皮薄餡靚

另外點了一份蝦餃 32蚊3隻 ,造型好搞笑呀!入面好juicy,蝦肉爽口又彈牙!
這裏每一個食物上面都插了b.duck的圖案,非常可愛

自選飲品兩杯
我哋嘅杯咖啡相片拉咗好靚嘅花花,
兩個大人加小朋友食完攬住個肚就出嚟,
埋單二百蚊多啲啲 !呢個價錢 ,平盡點心主題餐廳

• 蝦餃皇
  • 叉燒包