2020-09-23 912 瀏覽
今日放工早諗住經過呢間滷水店買盒豬大腸同埋我搶佢孝敬下老婆,比完錢,就見兩個師傅開始斬料,一個負責大腸另一個負責鵝腸,見佢落刀個吓話啲份量少得可憐,啲鵝腸得幾條,豬大腸就有一條,但係偏瘦,基本上冇乜肉可以食,佢分開兩個盒,個服務員交俾我嗰陣時係輕飄飄嘅,大風吹都吹散晒。返到屋企諗住同老婆可以隊下啤酒食下好野,嘩一開盒夾兩舊就冇晒,超級唔抵食,可以話係滷水店中味道非常一般,份量極其少嘅一間店,老實講以後唔會幫襯,而家外賣有八八折,但係八八折之後都仲好貴,好老實講半價就差唔多以咁嘅份量來講,唔會再去幫襯。失望,以為連鎖店啲嘢食同埋水準質量有保證,太失望。補充多一句,滷水味道可以,鵝腸係爽口,只係性價比極低。
補充多一句,滷水味道可以,鵝腸係爽口,只係性價比極低。
外賣自取