2019-07-22 7411 瀏覽
早喺兩個月前訂枱,五六月都無位,七月終於訂到枱喇,咁多人選擇都幾期待,我哋大約六點四十五分到,差唔多滿座。餐廳整體可以,食物款式唔算少但比較一般,由於職員人手有啲不足,忙過不停但收碟唔算快。雖然無咗鵝肝,但三百幾有即開生蠔,算係咁啦。有兩種蠔,兩款都好新鮮,下面係美國蠔,要同職員講先會開,每人每次可拎兩隻,唔使點排隊。火腿種類唔多,煙三文魚油潤少少會更好,其中有鵝肝批唔錯,口感細滑但鵝肝味唔重。蟹腳太硬,餐廳提供嘅較剪根本煎唔到蟹殼,食一條已經想放棄。蝦同青口都唔錯,翡翠螺好大隻,都幾彈牙,不過有啲沙。刺身一般,職員切好可以可以拎多少少唔使排多次牛肉有少啲鞋,豬胺反而可以,扇貝好大隻,有鐵板同燒。椒鹽蝦應係熱葷最好食,其餘都係一般同麻麻。忌廉湯及中湯。甜品都幾精緻,蛋糕好多都係原個自己切,我覺得切大件啲擺得定啲影相會好睇啲。左上係每兩位送:出一份嘅芒果糯米飯,椰汁好少,糯米飯有啲乾,芒果好甜。另外係自助即製薄餅及凉粉。除咗三款Movenpick任食,另外仲有雪米糍。

有兩種蠔,兩款都好新鮮

蟹腳太硬,餐廳提供嘅較剪根本煎唔到蟹殼,食一條已經想放棄
。蝦同青口都唔錯,翡翠螺好大隻,都幾彈牙,不過有啲沙。

刺身一般,職員切好可以可以拎多少少唔使排多次

牛肉有少啲鞋,豬胺反而可以,扇貝好大隻,有鐵板同燒。
椒鹽蝦應係熱葷最好食,其餘都係一般同麻麻。

忌廉湯及中湯。

另外係自助即製薄餅及凉粉。

除咗三款Movenpick任食
,另外仲有雪米糍。

2019-07-17