2020-11-21 1307 瀏覽
門口冇門牌,只有一個好大好重封閉式鐵閘,簡單工業式環境,坐喺樓上廚房隔離嘅chef table,開始左一個有情有味的晩上。Chef Tomiya係喺香港住左好幾年嘅日本人,做過唔少酒店餐廳嘅廚師,今餐喺我哋面前準備咗七道日本fusion菜,淨係睇佢嘅表演,都流晒口水,佢好有心機做每一道菜,老闆好friendly,每上一道菜都為我地詳盡介紹,Chef Tomiya喺廚房裏面不時用眼神、表情同我哋溝通😆 ,係有一點冷冰冰環境下,頓時感覺到一份溫暖。整體每一道菜都好有質素,唔係太過花巧,又唔太過扮嘢,有生有熟,有魚有肉,有唔同嘅口感,唔同嘅味道。整體表現真係唔錯,服務都好好,Chef Tomiya最後仲同我哋好好傾添。不過唯一少咗嘅係筷子托,食日本fusion 菜用筷子唔係問題,不過table setting如果有個筷子托,就方便啲⋯⋯

2020-11-20