朋友好鍾意Van Gogh簡直係Top fans🙈 所以我地一見到有一間屬於 Van Gogh 就好想黎!果然入面嘅裝修同想像中嘅一樣 牆上掛著Van Gogh 嘅畫而且每張檯上都有Van Gogh 嘅小畫架做擺設 睇得出幾有心思嘅佈置呢度嘅lunch set 有分行政套餐同精選套餐 我地分別簡左一個試下😝 每個套餐都包前菜 餐湯 主菜 甜品 & 飲品 食哂成set好飽好滿足🤤呢個係跟行政套餐嘅凱撒沙律 香脆麵包粒 加埋清甜嘅菜花 最欣賞係每一塊菜都沾上酸甜嘅沙拉醬 🤤呢個係精選套餐嘅salad 好鍾意有d 黑醋汁 蒜酸甜甜 好開胃 而且佢d 沙拉醬好特別 唔係自己出面買個d味 同d 薯仔好夾🤤呢個係南瓜濃湯 好鮮甜南瓜味叫上香滑忌廉 認真唔錯👍餐牌上面寫住呢個係98%野菌忌廉湯 飲落真係好重菇味 仲要唔止一種菇 而且每一啖都食到粒粒或者一絲絲嘅菇條 食得出好足料 同平時飲到嘅罐頭湯完全唔同! 不過菇味比較重 我都未習慣到 但朋友好鍾意😆波士頓龍蝦意大利粉 車里茄忌廉汁 龍蝦被厚厚嘅芝士包裹住 淡淡肉 好快就比我地KO 🙈 我地都好鍾意個意粉醬 新鮮茄加上香料調味 同意大利粉好夾🤤香煎

凱撒沙拉

呢個係南瓜濃湯 好鮮甜南瓜味叫上香滑忌廉 認真唔錯👍
南瓜湯

野菌忌廉湯

波士頓龍蝦意大利粉 車里茄忌廉汁

波士頓龍蝦意大利粉

香煎銀雪魚伴薯菜

銀雪魚一切即開 好白滑新鮮嘅魚肉外漏 一口咬去完全冇冰鮮味 係好嫩口嘅感覺🤤
而薯菜加入香菜忌廉去打成 好香好濃 與眾不同的新鮮感👍

再沾上特製的忌廉汁 係我食過最好食嘅銀雪魚😍😍

朱古力慕絲

好滑嘅慕絲 而且朱古力唔會太甜太苦 岩我😍

奶凍

好香滑嘅牛奶味 細細杯剛剛好 因為食埋主菜已經好飽了🙈

熱奶茶

同平時茶餐廳味道唔一樣 呢度更香滑 奶味更重 而且落一包糖之後冇平時甜 飲得出茶香😋
2017-11-14
凱撒沙拉