2020-05-19 3111 瀏覽
「沿途在 修理著熄了的曙光」有無試過每日重複又重複,每一日好似無限loop咁🔁直到有一日⋯你嘅出現就好似黑暗中嘅一點曙光🌅🌍世界由黑色,照亮變成色彩繽紛🌈💡就好似小火焰🔥發熱發亮💕觀塘有間韓國餐廳好出名㗎,住觀塘咁耐都喺之前食過一次,今次終於有時間再去食返個雪花冰🥰💁🏼‍♀️明洞二人套餐 $298 見到呢個套餐包咁多嘢食,唔洗諗就決定呢個餐😆🥗香芒炸雞沙律🍗沙律都有炸雞,梗喺揀呢個啦😂炸雞沾滿酸甜醬,薄皮肉質嫩滑,得5塊完全唔夠食🤪🥓黑醋烤韓國豬肉餅,豬肉餅好juicy☺️加咗黑醋更加開胃,美中原足喺擺碟太過單調。🍲迷你滷豬手粉絲鍋,熱辣辣粉絲鍋😝豬骨湯底味濃郁,配上韓式軟腍嘅滷豬手,超有韓國風味☺️我哋2個人清哂煲湯🤣🍛石鍋蟹籽彩雲拌飯,餡料略嫌少咗啲🤏🏻飽肚感十足。🍮3.6牛乳奶凍2客,牛乳奶凍彈吓彈吓,奶味香濃奶滑,呢個甜品好滿意👍🏻最後抵受唔住誘惑食呢個雪花冰‼️❄️韓國就是雪花冰❄️🍧松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰 $58💁🏼‍♀️要唔要食一粒呀~?🙆🏼‍♂️啊~表面佈滿朱古力脆脆,中層雪花冰冰凍幼滑,仲有啲煉奶味,面頭大大個雲呢拿雪糕球,配搭曲奇同曲奇碎,愈食愈想食😋超級邪惡嘅飯後甜品😈
「沿途在 修理著熄了的曙光」
🌍世界由黑色,照亮變成色彩繽紛🌈
💡就好似小火焰🔥發熱發亮💕

💁🏼‍♀️明洞二人套餐 $298
見到呢個套餐包咁多嘢食,唔洗諗就決定呢個餐😆

🍛石鍋蟹籽彩雲拌飯,餡料略嫌少咗啲🤏🏻飽肚感十足。

最後抵受唔住誘惑食呢個雪花冰‼️
❄️韓國就是雪花冰❄️
🍧松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰 $58
💁🏼‍♀️要唔要食一粒呀~?
🙆🏼‍♂️啊~

• 迷你滷豬手粉絲鍋