🎏️ 食盡油尖旺 — HAN Chicken n Snacks✨ 久違嘅正宗韓國嘢😭🇰🇷#90cp尖沙咀篇 #90cp韓國篇➖➖➖➖➖疫情之下晚市堂食一禁再禁,真係X出聲🥲 作為防疫撚嘅我都唔知幾耐冇出街食飯🥺 開頭都仲有心力煮,煮到中後期真係半放棄狀態😩 間唔中都要出去食下外賣🥡早排就去咗尖沙咀呢間由韓國人主理嘅餐廳try try🇰🇷美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🍗 無骨炸雞 s ($38)🍗 無骨甜酸醬炸雞 s ($48)食韓國嘢又點可以唔食炸雞😏 真係勁耐冇食,無骨炸雞仲要啖啖肉非常正!仲要係外賣拎到返屋企都仲脆😭 感動到喊出嚟!不過始終炸雞都係甜辣醬好食啲👅🍛 韓式炒豬肉蓋飯 ($78)豬肉嘅份量都好多🐖 接近同返係一比一咁滯,但係不得不提嘅係佢嘅辣醬真係好堅,辣到跳舞🌶😂 不過都可能係我食得辣姐,其實雖然係好辣但係都越食越惹味,唔錯!🥣 韓式鮑魚粥 ($68)相比起個飯同埋炸雞,佢嘅味道的確係清好多🙌🏻 雖然係咁但係食落感覺都好正宗,回憶起韓國嗰啲都真係幾分相似😋 而且都算足料,已經足夠令
#90cp尖沙咀篇 #90cp韓國篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🍗 無骨炸雞 s ($38)
🍗 無骨甜酸醬炸雞 s ($48)
甜辣炸雞

🍛 韓式炒豬肉蓋飯 ($78)

🥣 韓式鮑魚粥 ($68)
相比起個飯同埋炸雞,佢嘅味道的確係清好多🙌🏻 雖然係咁但係食落感覺都好正宗,回憶起韓國嗰啲都真係幾分相似😋 而且都算足料,已經足夠令我回味一下去旅行嘅滋味🥲

💰Total: $290

✅ 老老豆豆係K11 Musea 呢個場嚟講佢啲嘢食都算幾平,性價比都高🤑 絕對值得一試!

➖➖➖➖➖
📍 韓 炸雞 & 小食 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201-9-10號舖

#90cp_foodie #foodie #foodporn #food #igshop #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #dinner #hkgirl #飲食男女 #吃貨 #吃貨人生 #情侶拍拖 #情侶 #香港美食 #相機食先 #拍拖好去處 #拍拖 #旺角美食 #旺角cafe #旺角 #coffeeshop #cafeforchilling #香港好去處 #hkgirl #kfoodtown
  • 無骨炸雞