2019-03-24 2230 瀏覽
朋友介紹中港城內有間日本料理,幾經兜轉終於嚟試一試,店內裝潢比較簡樸,以木製裝飾為主。lunch menu大概有二十多種選擇,今次就試一試佢地個招牌魚生飯。魚生飯內有三文魚、吞拿魚、帆立貝、三文魚子、油甘魚及甜蝦等多款刺身。帆立貝好大粒,厚實而又粘口,證明很新鮮。三文魚給的是背位部份,鮮美得很。而吞拿魚是淡粉紅色的,比較接近腩位的部份,油脂分布很平均,咬下去真的會爆油出嚟,絕對肥美,不過略帶一點筋,如果沒有筋就更加Perfect啦!至於價錢我覺得就見仁見智啦,不過本人覺得好食嘅話貴啲都冇所謂。食完大大碗嘅魚生飯,仲有一碗小烏冬和面豉湯跟上。實在太滿足了!至於環境方面我覺得還算可以,因為枱與枱之間有距離,傾計方面都比較有D私隱。
魚生飯
魚生飯