2021-10-22 38 瀏覽
行街行到攰攰地,決定食個tea再繼續,咁啱就見到呢間cafe,之前食過第二間分店覺得唔錯,就入咗去睇下呢間係咪都係咁高水準。黑松露油芝士吐司 $45賣相真係好靚,面頭啲芝士啱啱好烘到金黃色,咬落去厚厚一層芝士,中間仲流心拉絲添!黑松露味道唔會蓋過芝士,咸咸地同吐司好夾!棉花糖吐司 $48食完咸嘅吐司想試下甜嘅夾唔夾,第一次見咁新奇嘅組合,結果都冇令我失望。食落有啲似美國好興嘅s'more,燒到軟綿綿嘅棉花糖配烘好脆脆嘅吐司,兩樣離奇地夾,唔會太甜食到 好漏。鮮奶抹茶 $36飲品味道嚟講唔算特別,不過特別嘅係佢嘅拉花。唔講都唔記得下星期就係萬聖節,今次嘅圖案好應景,平時好少見南瓜嘅拉花。一啲細節位同埋陰影都好清晰,因為cafe有部專為拉花而設嘅機器,甚至想將自己屋企狗仔印上去都得,只要send張相去app就ok,夠晒方便!黑糖焙茶鮮奶 $39

黑松露油芝士吐司 $45

棉花糖吐司 $48