旋轉木馬總係會令我諗起童話突然有日俾我發現杏花新城有間以旋轉木馬做主題嘅Cafe即刻忍唔住捉朋友衝過去朝聖(杏花村住戶證有折!)其實過去都試過好多主題Cafe但每次只係對環境滿意好難得對食物同服務滿意今次真係好驚喜話說今日收工去到都接近夜晚9:00過咗晚餐最繁忙時間附近其他食店都唔多人唯獨呢間仲坐滿咗一半枱當時影相位都仲坐咗好多人所以我唯有等食完飯先環境相(最後淨係可以放12張相,放唔到環境相)當我地坐低咗,有位哥哥就走嚟同我地介紹Menu,我好想講⋯好耐冇預過有店員介紹Menu俾客人仲要唔係敷衍介紹!有唔同嘅Set Dinner,有單叫,亦可以加少少錢轉套餐,好窩心最後我地揀咗個好特別嘅食法!我地決定咗揀呢個任飲任食套餐點解揀佢?係因為店員同我地講每樣野食都係細細份,可以食多啲唔同種類嘅野,連牛扒都可以任叫我同友人勁興奮叫得呢個餐!緊係試咗牛扒先!我地分別係叫咗兩塊嘅(7成同5成)一開始我地係叫塊7成嘅因為朋友好怕紅色覺得好生但的確7成係韌咗少少嘅而我就揀咗我食開嘅5成其實呢個5成反而貼近外面嘅7成一啲都唔韌又唔會有太多所謂血水流出嚟連我朋友都爭食我個塊話我個塊好好食,仲差啲想要多塊
旋轉木馬總係會令我諗起童話

突然有日俾我發現杏花新城有間以旋轉木馬做主題嘅Cafe

即刻忍唔住捉朋友衝過去朝聖
(杏花村住戶證有折!)

其實過去都試過好多主題Cafe

唯獨呢間仲坐滿咗一半枱
當時影相位都仲坐咗好多人
所以我唯有等食完飯先環境相
(最後淨係可以放12張相,放唔到環境相

當我地坐低咗,有位哥哥就走嚟同我地介紹Menu,我好想講⋯
好耐冇預過有店員介紹Menu俾客人

仲要唔係敷衍介紹!
最後我地揀咗個好特別嘅食法!

我地決定咗揀呢個任飲任食套餐

我同友人勁興奮
叫得呢個餐!緊係試咗牛扒先!
我地分別係叫咗兩塊嘅(7成同5成)
牛扒(7成)

牛扒(5成)

其實呢個5成反而貼近外面嘅7成
一啲都唔韌又唔會有太多所謂血水流出嚟
連我朋友都爭食我個塊

話我個塊好好食,仲差啲想要多塊5成!

溫馨提示:如果你地去食可以叫咗5成先,
真係覺得太生先叫佢熟多少少

提提大家店員全部都係勁好人,佢地返工好似返得好開心咁,令到忙完一日嘅我都放鬆咗好多

講返啲野食先!
日式和風鰻魚拉絲薄餅(6吋)

友人其實一向偏好日本料理,所以連揀薄餅都揀咗呢個「日式和風鰻魚拉絲薄餅」
有驚喜!
芝士份量好重好香,配上下層嘅蟹柳粟米已經好正!配埋鰻魚雖然唔係大舊,但味道好好!
卡邦尼意粉

卡邦尼意粉幾好!意粉好煙韌!質地我好鍾意

蜆肉煙三文魚天使麵

蜆肉煙三文魚天使麵,不錯不錯!
睇落以為會比較乾身點個食落一啲都唔會覺得乾!
意式茄汁長通粉

意式茄汁長通粉,酸酸甜甜好開胃!

另外小食係逐件逐件叫的,唔駛怕一碟食唔曬,試唔到咁多野!

好味 我揀咗配千島醬
瑞士汁雞翼

睇開我打食評嘅朋友都會知我好鍾意食瑞士雞翼
呢個味道幾好夠入味!
吉烈炸蝦

吉烈炸蝦🍤
蜜糖烤雞翼

蜜糖烤雞翼,如果再入味啲就正喇!

提提大家呢個餐有是日甜品,雖然係好普通嘅啫喱,但都已經好滿足!
另外佢地有做外賣㗎!可以打去向佢地查詢!
2018-11-08
牛扒(5成)
日式和風鰻魚拉絲薄餅(6吋)
卡邦尼意粉
蜆肉煙三文魚天使麵