2019-09-20 40 瀏覽
馬六餐廳一早都聽過,有幾間分店嘅,對我黎講唔陌生,但係食就真係未食過,今次嚟開采頤花園一間改衣舖改衫,剛好有分店係到,一試無妨...誰不知令我好有驚喜!!!"價錢親民,食物款式有特色,員工好好笑容!!!"馬六餐廳屬於馬來西亞菜,呢度嘅招牌菜我諗係海南雞.喇沙.肉骨茶,因為都寫埋喺個餐牌主圖到啦 餐牌食物嘅選擇都算好多而且價錢都好親民!!!既然肉骨茶喺度咁出名一定要試下!!!一上枱已經有一陣好似藥材既香味,碗肉骨茶夠曬熱辣辣,其實逢係湯物都一定要夠熱,熱度係好重要㗎!!味道濃郁入口回甘,仲有好足料,排骨頭都有好幾嚿,蒜頭都有原個!!!呢碗肉骨茶真係五個字!!((色.香.味.俱.全))真係有圖有真相,呢一碟燒雞配椰醬飯,賣相真係好精緻好特別好靚,真係唔係講笑見到紫色嘅飯特別開胃!!!一啖紫色嘅飯食落口,味道係帶少少椰香味燒雞脾大大隻,入口仍然有肉汁唔會燒到乾爭爭, 外脆內嫩,仲有啲小魚仔,花生同蔬菜做配料,口感好豐富!!! 佢呢度有紙巾提供,直情用手包住紙巾成隻雞脾食,特別滋味!!!炒通菜炒得好有鑊氣好嘢味,調味好夠味,炒碟通菜都係$36,認真抵食!!!
誰不知令我好有驚喜!!!
"價錢親民,食物款式有特色,員工好好笑容!!!"

餐牌食物嘅選擇都算好多而且價錢都好親民!!!
既然肉骨茶喺度咁出名一定要試下!!!
呢碗肉骨茶真係五個字!!((色.香.味.俱.全))
一啖紫色嘅飯食落口,味道係帶少少椰香味