2018-06-05 81 瀏覽
之前一直有朋友推介話頭啖湯值得一試,今日去開天后所以決定試下因為我哋六點幾就去到,所以係第一張枱。餐廳格局闊落光猛。火鍋既主要配料餐廳都有提供,好想試埋佢地既麵包蟹鮮茄鍋,不過第一次去都係決定試左椰子雞煲先。雞煲泥之前餐廳會提供調味料俾客人先混醬。佢哋嘅豉油真係好值得一讚!豉油係熱嘅,而且個味同一般豉油好唔同,唔會太鹹同太濃,所以溝埋落其他配料度,其他配料嘅味道先會出到,亦唔會蓋過食物嘅鮮味!從一啲細節睇得出餐廳係一間好有心經營嘅食店!滋補椰子雞煲:湯底足料鮮甜,椰子味濃。雞肉嫩滑,新鮮,一啲雪藏味都冇!美國安格斯雪花牛肉:食落口感同味道都💯!牛肩胛:肉味較安格斯牛肉濃,肉質亦較安格斯牛肉實。其實兩款都好味,各有各好,不過我地都係鍾意安格斯牛肉多啲墨魚滑:食落好爽口,感覺好厚實,仲要有兩條,抵食!羽衣甘藍:同火鍋好夾嘅菜,好少地方有得食!份量多,亦好新鮮!已經榮升為我最喜愛嘅火鍋菜巨蜂乳酸梳打特飲  &  檸檬柚子特飲:正,飲到最尾都仲係好夠味!總括嚟講,頭啖湯價錢合理,食物好味,服務一流

因為我哋六點幾就去到,所以係第一張枱。餐廳格局闊落光猛。

調味料

滋潤椰子雞煲

美國安格斯雪花牛肉

美國安格斯雪花牛肉:食落口感同味道都💯!
牛肩胛

墨魚滑

墨魚滑:食落好爽口,感覺好厚實,仲要有兩條,抵食!
羽衣甘藍

響鈴卷

巨蜂乳酸梳打特飲  &  檸檬柚子特飲

總括嚟講,頭啖湯價錢合理,食物好味,服務一流

2018-06-05
滋潤椰子雞煲