#簡聚 @granjero1216 Friday night男朋友話要同我食好野🥰🥰元朗都食到fine dine咁開心🤩最好卜咗位先前菜就叫咗生蠔🦪佢地做緊買六送一套餐,有三隻「風雅」係日本蠔🦪$68/隻好飽滿既肉,海水味唔太重;仲有三款叫「黑騎士」係法國蠔🇫🇷$58/隻,勁鮮甜👍🏼👍🏼前菜有士多啤梨西班牙火腿沙律配意式黑醋,靚既Parma ham 配沙律🥗黑醋係甜甜地,好開胃;仲有脆炸鱿魚圈 $68,魷魚好軟身,唔會咬唔到😍😍勁正,但食落有彈性,點做到?😳😳餐湯係蘑菇湯配長麵包條🥣🥣一開始飲落已經覺得勁濃蘑菇味😯問返先知係有落到冬菇🙌🏻😳係佢地自家研究出嚟🙊🙊好強,跟住繼續飲就覺得好勁冬菇味😂回不去了主菜係烤加拿大豬鞍扒配蘋果蓉$228🍎蘋果蓉帶出咗豬鞍既香味,伴菜竟然用咗甘筍蓉😳😳我哋食囉仲以為係番薯蓉添🤣🤣Last but not least係個甜品,homemade心太軟,佢地用既朱古力甜而不膩👍🏼👍🏼勁快清哂☺️☺️全程都serve得好好,又會簡單介紹下菜式👍🏼👍🏼同埋每個餐都會轉餐碟,好有heart🧡❤️📍 簡.聚 (元朗)元朗西菁街10號好順泰大廈地下59號舖

#簡聚 @granjero1216

📍 簡.聚 (元朗)
元朗西菁街10號好順泰大廈地下59號舖