2016-07-17
黎到“女人街”度穩食,梗系要食d第二度難穩到既野黎食啦! 行行下見到一間快餐店都幾多人wo~再睇埋個餐牌,哇~~~一個餐平均都系40文包杯野飲,又真系好抵wo~於是就入左去啦! 睇下個餐牌先,原來有d飯仲平,三十幾文就有一個,但系唔包野飲。於是友人就叫左個49文既海南雞飯(包野飲),我就叫左個雞排飯(唔包野飲)。 d野食都好快送到,大概五分鐘後,野食就送到面前,快餐果然系快餐,真系好快!! 首先講下個海南雞飯,友人話只雞好嫩滑,飯系油飯,都幾香口。總闊來講,都屬於中上水平,都食得過! 跟住,我個雞排飯就犀利啦~~原本我以為距系白飯底加塊煎雞排,普通到冇人有果d飯,點知系炒飯,我未食都覺得32文有個炒飯底都真系唔錯,到我真系食落去既時候... ... 哇!!!距竟然加左芝士落去炒,成個飯都好香芝士味,真系好正!! 好有驚喜!!32文真系物有所值呀!! 最後我系食噻碗飯,先至食個雞排,個雞排都唔錯,幾“淋”下,都幾好食! 呢一間真系又平又抵食,果種驚喜非筆墨能形容,真系要試過先知! 👉👉👉 夜晚去既話,系要加一架!
👉👉👉 夜晚去既話,系要加一架!
雞排飯
海南雞飯