2021-08-29 363 瀏覽
近排嚟咗呢間餐廳食意大利菜 餐廳好大間 坐得好舒服 仲要見到海景🥰我哋叫左佢嘅Saturday Brunch😗佢嘅brunch 係星期六先有 💰$258 一位 (兩位起)每兩位可以揀2個頭盤、3個意粉、2個甜品 Starters👅Vitello Tonnato呢個頭盤其實即係薄牛肉片上面有啲吞拿魚醬汁😛男小編好鍾意食😍佢嘅牛肉片有啲咬口 但係唔會太靭 吞拿魚味好突出 同埋食到少少吞拿魚嘅口感 幾好食👅Asparagus Flan 呢個係女小編嘅推介 佢主要用咗蛋🍳芝士同asparagus 整成嘅 所以食落有少少奄列嘅口感🤤而側邊嘅醬汁好creamy 亦都有淡淡的芝士味 最重要係落咗酸酸地嘅黑醋 令到食落唔會覺得太漏😚Pasta👅Pappardelle 呢個意粉係三個入面女小編最鍾意嘅 佢嘅闊條麵唔會過分煙靭或者過淋 調味唔錯 牛肉都幾淋 幾好味😋👅Purple Potato Gnocchi佢嘅薯糰除咗用麵粉 仲落咗少少芝士搓成 所以食落有少少芝士味🧀成碟都好creamy同埋有好濃郁嘅芝士味 佢亦都加咗少少果仁 令到口感更加豐富🤩不過自己一個食晒成碟嘅話可能有啲漏👅Orecchiette

Starters
👅Vitello Tonnato

👅Asparagus Flan

Pasta
👅Pappardelle

👅Purple Potato Gnocchi

👅Orecchiette
呢個佢用咗自己整嘅貓耳朵意粉 貓耳朵意粉好 ‘al dente’ 而個醬汁味道有啲似用咗salami 整 酸酸辣辣 幾開胃😛

Dessert
👅Panna Cotta
佢嘅奶凍好滑 而上面嘅莓汁一啲都唔酸 好好食🤤

👅Profiterol
呢個係一個朱古力泡芙 不過就相對比較普通😗

總括嚟講 呢間餐廳嘅意大利菜水準幾高😋同埋真係坐得好舒服😌所以星期六想放鬆吓嘅 大家不妨嚟試吓😚

😋 好味:8.43/10
🤑 價錢:7.87/10