2012-04-16 15 瀏覽
之前見到荃灣有間comment唔錯既台式快餐”小倆口”, 黎開荃灣,特地要黎試試!”小倆口”位置並唔係係好旺既街市街一帶,離地鐵站約15分鐘腳程,相信主要係做街坊生意。間鋪好細,店內僅容納2張折抬,但生意好好,已經有幾個人等緊外賣,因為有另一店員冇返,店內只有2人(唔知道係唔係就係個”小倆口”),忙到踢晒腳!我叫左台式蔥抓餅、肉鬆蛋堡、肉鬆蛋餅、黃金蝦排堡。由於多人,叫左都要等20分鐘先有。台式蔥抓餅冇台灣既咁鬆化,較硬身&乾,比較似我係超市買返屋企自己煎既亞差餅。肉鬆蛋堡&黃金蝦排堡就唔錯,有台灣早餐小店既味道,連個漢堡既包裝紙都似埋!肉鬆蛋餅味道都近似,仲有醬油膏,但就略嫌乾身!但價錢屬頗貴(肉鬆蛋餅係台灣只賣台幣約25-30元,呢度就賣港紙$15!)!Overall黎講,如果我以後去開荃灣,突然想吃台灣野既,都會再去!總裁牛肉堡看似幾吸引,下次再試!

2012-03-31