2017-11-17 143 瀏覽
因為平時放工都放得晚,所以次次放假就會四圍去搵食今次俾我發現左呢間西餐,重要openrice訂位有88折,7點半前離座重可以有78折有著數野點可以唔即刻行動先!佢個門口都整得幾靚地方都幾大,被安排左去個角落位,因為我今次係BOOK左6點15分,唔多人,所以可以好安靜咁食完餐飯本身個有個二人餐,但因為無我想試既野,所以我揀左就散叫蟹肉牛油果沙津:蟹肉既比例都幾多,中間加左d牛油果粒粒,食食下有d辣辣地,我諗應該係撈左d黑椒係入面賣相係特別既,唔係好忍心切開佢xD威寧頓牛柳:酥皮包住D菇同牛柳,牛柳好多汁,一d都唔會好干,食落去比較淋身,絕對唔係得個樣!味道都很好松露牛柳朱古力球:呢個認真係壓軸好戲,拎黎既時候係完整既半圓朱古力,之後會係你面前倒d著火既唔知咩野落去,之後等d火熄多,d朱古力溶晒就食得啦=]味道上我鐘意威寧頓牛柳多d,但松露牛柳朱古力球就娛樂性大d如果真係好想影相呃like,又好驚朱古力同牛柳唔夾既朋友,唔駛擔心,朱古力係用黑朱古力,都唔會唔夾味,另外因為係牛柳上面有一層打起左既蛋白隔住左d朱古力,所以唔鐘意的話連埋蛋白推開就ok啦(佢重有d餅干條條俾你,我用左黎點蛋白同朱
有著數野點可以唔即刻行動先!
佢個門口都整得幾靚

本身個有個二人餐,但因為無我想試既野,所以我揀左就散叫
蟹肉牛油果沙津
蟹肉牛油果沙律
蟹肉牛油果沙津:
賣相係特別既,唔係好忍心切開佢xD
威寧頓牛柳
威寧頓牛柳:
松露牛柳朱古力球
松露牛柳朱古力球:
(佢重有d餅干條條俾你,我用左黎點蛋白同朱古力食)
整體黎講各方面都很好,賣相方面睇得出係落左唔少功夫,都唔會因為著重賣相就輕視左味道
加上e+訂座有折,平均唔駛300一個人,同出面d西餐差唔多,我覺得都已經係算抵食啦
2017-11-15
蟹肉牛油果沙津