今日同男朋友到深水埗附近,見這間好評的新開張打邊爐刺身,更有9折優惠,所以入黎試試環境幾舒適又寬躺,明亮光猛又配合簡單設計,座位都幾好,可以慢慢食唔限時間,播放著輕快音樂,讓客人可以慢慢享受美食服務員態度有禮又友善,有效率又用心的服務,見佢哋為客人耐心解釋食物及推介特色的食材先來一個刺身及小食(刺身拼盤)好靚靚的刺身擺上枱,新鮮的顏色又肥美,喜歡帶子厚身嫩滑、三文魚口感軟滑,甜蝦爽口、蚌片好彈牙(香酥墨魚脆)熱辣辣即叫即製,外皮是香酥脆卜卜油條,中間是墨魚,口感彈牙爽口,好好味,推介火鍋:(藥膳醉雞鍋)湯底款式好多,我們當然試特色湯底,男朋友鍾情醉雞,所以點了這個。藥膳好香濃,唔會好咸,有紅棗、杞子、淮山、莖蔥等幾足料;醉雞嫩滑,份量都幾多,酒味好濃又入味,新鮮雞肉(頂級安格斯牛頸脊)頂級安格斯牛頸脊,牛理分明,新鮮鮮紅的靚靚牛肉,口感一流,牛味濃郁,好味道(珊瑚蚌)男朋友喜歡爽口的,一直想食這個,這個玻璃器皿是有燈又可以變色,好特別;珊瑚蚌好爽口,吸湯的香甜好正(自家製四拼餃)以月亮器皿擺放了4拼餃,包括:招牌水餃皇、鮮蝦雲吞、韮菜餃及黑松露餃;招牌水餃皇好足料,喜歡脹卜卜,包了木耳

先來一個刺身及小食
刺身拼盤)
刺身拼盤

(香酥墨魚脆)

火鍋
(藥膳醉雞鍋)
藥膳醉雞鍋

(頂級安格斯牛頸脊)
頂級安格斯牛頸脊

(珊瑚蚌)
珊瑚蚌

(自家製四拼餃)
自家製四拼餃

以月亮器皿擺放了4拼餃,包括:招牌水餃皇、鮮蝦雲吞、韮菜餃及黑松露餃;招牌水餃皇好足料,喜歡脹卜卜,包了木耳絲、豬肉、菇菇;鮮蝦雲吞好大隻蝦又爽口又有豬肉,皮薄料多;韮菜餃綠色韮菜味濃;黑松露餃好特別,黑松露味好香好美味

(皇帝菜)
皇帝菜好嫩綠,打邊爐最適合,份量都幾多

(粟米)

粟米好飽滿,口感爽甜,細細件好易食

(蜂巢凍豆腐)
蜂巢凍豆腐

蜂巢凍豆腐吸湯好正,口感又彈又多汁,好鮮甜又大件,要小心燙口

(竹庶矛根)
竹庶矛根

竹庶矛根一渣,清甜滋潤,唔會好甜,自家製好正
甜品

更送了甜品給我們,這個杞子桂花糕,彈牙清涼,好味
2020-11-25
刺身拼盤