2019-06-05 480 瀏覽
網友介紹去麻麻地,我第一個反應,呢啲搞 gimmick ,食物一定麻麻地啦,即管去睇睇,一入樓梯,裝修好搞笑,餐廳好colorful, 好多古靈精怪牌,例如「are you Road 係唔係路」,食物名稱也相當奇特「到底可以有幾求其、可能會失望、真心無驚喜、平凡到冇得再平凡」,連餐碟都特別過人Lunch set 「中國芝士南乳配西方芝士在家肉碎pizza 」,加8元有沙律,加38元有waffle。估佢唔到,原來南乳醬加芝士係咁夾,pizza 薄又脆。 「紫薯waffle 」,掂呀,waffle 內有紫薯,加上豆腐味雪糕,又唔太甜,啖啖紫薯味,顏色靚。「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」,簡直超出預期,鰻魚好厚身,蛋好滑,飯都加左鰻魚汁,超大份。下次約閨蜜嚟食吓甜品、小吃、聽下音樂、睇吓D搞笑牌,亦一樂也。

中國南乳芝士配西方芝士再加肉碎pizza

紫薯waffle