2019-12-19 174 瀏覽
中上環呢啲鬧市嘅餐廳雖然多,但價錢始終偏貴。呢日同朋友去左呢頭做野,到3點都未食晏,決定捐窿捐罅搵平靚正嘅好西,最後終於比我搵到間專係食豬扒嘅餐廳。門面相當日式,一開始我仲以為係食日式野😂門口前邊仲有啲空位比客人排隊,睇黎如果喺繁忙時間黎食嘅話就要排隊👀我地嗌左肉燥汁豬扒飯同沖繩豬軟骨撈粗麵,份量好!大!豬扒有成隻手掌咁大,好誇張😂好彩嗌左少飯,如果唔係真係食唔晒😂廚師好貼心咁將豬扒一開三,唔會食到冇晒儀態😌炸衣完全唔厚,非常酥脆而且唔油膩;豬扒好厚切但一啲都唔韌,仲好淋好juicy,必叫🤤肉燥係用肥瘦均匀嘅肉粒整成,有口感,甜甜地,送飯一流!豬軟骨撈粗都唔野少,豬軟骨炆到好淋!仲有蓮藕蘿蔔嘅配料。粗麵爽口,索哂啲醬汁,同埋炸蒜粒,齋食個麵都正😂🤘🏻芝麻雞翼脆卜卜,熱辣辣,好香口。雖然話落咗辣粉,但我地唔覺得辣🤣飲品都幾高質!
我地嗌左肉燥汁豬扒飯同沖繩豬軟骨撈粗麵,份量好!大!
肉燥係用肥瘦均匀嘅肉粒整成,有口感,甜甜地,送飯一流!
豬軟骨撈粗都唔野少,豬軟骨炆到好淋!
飲品都幾高質!