2020-11-26 237 瀏覽
心血來潮之下想同朋友去鋸扒,行行吓見到呢間餐廳,於是就決定同朋友試一試。同朋友過叫咗一個西冷扒嘅套餐套餐其實包好多嘢食,除咗主菜之外,仲可以揀食薯條or飯or意粉。仲有焗到好脆嘅蒜蓉包,餐湯(有得揀南瓜湯或者蘑菇湯)同一杯餐飲因為餐牌嘅食物實在太吸引啦,所以我哋都忍唔住叫多咗一個雞翼小食,呢個小食真係必叫之選,雞翼炸起上嚟外皮好脆,入面中有好多嘅肉汁流出嚟,誠意推薦比鍾意食雞翼嘅人!餐湯嘅表現都十分好,我叫嘅係蘑菇湯,真係食到有蘑菇一粒一粒喺碗湯入面,有口感之餘,味道都好有層次。最後就係主菜啦,我同朋友都叫咗七成熟,啱啱上碟嘅時候切開嚟食真係最好食,切出嚟嘅側面真係好靚,食落去會發現廚師嘅手勢好好,真係剛剛好,唔會太生唔會太熟。食得出牛扒原有嘅味道,再配埋佢自製嘅醬汁,真係食過返尋味。
同朋友過叫咗一個西冷扒嘅套餐