餐廳: Bamboo Thai (朗豪坊)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-01-18 754 瀏覽
今日同女朋友行街本身都冇諗住食啲乜嘢 路過見到呢間餐廳就入咗去 其實好耐之前已經食過一次㗎啦 但係上次對佢嘅印象都唔係咁好 因為上次碌卡佢唔知點解佢碌咗我兩次 咁當然都搞咗一大輪先攞得返個啲錢 本身都冇諗住寫食評亦都冇呢個習慣但真係太難食 本身嬲嬲地撕咗張單都拼返埋做返個記錄 以下入正題 今次就叫咗一人一個午市套餐 一個金邊粉同一個青咖喱雞肉飯 個金邊粉尚算正常既 有啲鑊氣 食落去都幾香口 只可以話風格係走乾身路線 都幾特別既 至少女朋友食飽咗但係個青咖喱飯就真係唔得 我記得上次叫嘅時候係覺得個青咖喱雞肉飯既青咖喱好似唔錯 諗住俾多次機會佢 但今次再食個雞肉都係又乾又硬 然之後咖喱入邊嘅配菜都腥腥地(唔係好知可以用啲乜嘢字去形容 總之就唔係咁新鮮怪怪地)然之後個青咖喱汁都係水水地奇奇怪怪咁 講起水嘅時候就要睇吓杯奶茶個樣 呢個係佢跟餐比嘅一般凍奶茶少冰 攞上嚟嘅時候我仲以為佢整錯咗 一般來講泰式奶茶比較甜 咁飲一般嘅奶茶淡番啲都正常嘅 但係呢杯已經唔係淡咗少少咁簡單飲落去就好似你平時飲杯凍水唔小心滴左幾滴奶落去咁樣 再加上佢前面正餐嘅表現 基本上兩百幾蚊就倒左落鹹水海 或者大家下次去呢

或者大家下次去呢間餐廳食嘅時候可以避開我今次食到嘅嘢食再俾多次機會佢(?!
最後就係我唔係好知道係我表達有問題定係我音量不足 基本上我所有嘢都要講多個兩三次佢哋先會收到我要講啲乜 呢個亦都係我對呢間餐廳嘅員工嘅印象 可能大家下次去食嘅時候講嘢記得要大聲啲同埋要講得慢啲 大家睇伏