2017-05-17 589 瀏覽
今日好開心,老細話請食飯,我哋一行有六個人,去咗油麻地飲茶。同事話好彩酒家不嬲都出靚點心,我一直都唔相信酒樓質素,多數多味精、多油又唔會好食。但係今次試咗,非常好的感覺。今次叫咗午市點心包括雞扎、燒賣、叉燒腸粉、炸乳鴿、小黃魚等,仲叫了煲仔飯和涼菜。估唔到質素咁高,尤其今次叫的煲仔飯,是鳳爪排骨飯,啲飯軟綿綿很香好想成個食晒。臨買單前,見到隔離枱兩個伯伯分享鹹魚肉片飯,話好耐冇食過鹹魚呀,見到他們吃得津津有味,我下次都要試吓先!總括來說酒樓的確係三五知己,可以坐低飲下茶食個包嘅好地方。唔會有人在你側邊等枱,不會有壓迫咁。你可以坐低吃兩個鐘頭,吹水吹飽才走。仲要讚一句就是侍應姐姐,個個都非常有禮,冲茶冲水水亦都非常之頻密,一於下次再黎過。