冬天梗係要食燒肉🥰🤩😍對我嚟講燒肉餐廳嘅裝修好重要‼️如果太迫夾嘅話通風會好差,食完好似一舊行走嘅燒肉咁😂今次揀嘅牛繁就冇呢個問題,環境寬敞,食完唔會成身味。同埋店員哥哥態度超好!!😝●雞三角 ($68)●由於有好多選擇,選擇困難症嘅我決定請教店員😆🤣呢個係店員哥哥推薦嘅😆每隻雞淨係得一嚿咋!!所以好矜貴🤩果然冇令我失望~~ 同我哋平時食開嘅雞軟骨唔同!外形方面,唔係一粒粒,真係三角形㗎! 每一舊軟骨都係一個三角錐體;口感方面,外面有層厚實嘅肉包住中間爽脆嘅軟骨,好似骨肉相連咁🤣又軟又爽咁好得意😝咬落唔同質感,但一樣咁香😍揀咗柚子鹽味,醃得好入味 清新嘅柚子中和咗燒肉嘅鹹同膩😂🤩must tryyyy🐷🐷🐷●元氣牛五花餐 ($148)●lunchtime嚟食真係超抵 叫左1個餐 + 單點item~ 每個餐都有 前菜 湯 有埋飯😋 熱辣辣和牛燒肉好惹味😝😝我唔係好食牛所以評論唔到🥺聽男朋友話呢款牛係我同佢食過咁多餐飯最好食嘅🤣燒得啱啱好,厚身嘅肉鎖住咗肉汁,夠油脂所以咬落去好juicy🤩我就咁睇啲肉都覺得啲牛嘅脂肪充足,平均分佈係肉嘅纖維之間,同啲肉相間🐷🐷🐷●日本魷魚 ($128)●喺店

●雞三角 ($68)●

●元氣牛五花餐 ($148)●

●日本魷魚 ($128)●
喺店員嘅教導下,發現原來疣魚要熟咗先剪,燒完嘅魷魚唔會太韌,調味都啱啱好,好食!
●白桃梳打 ($32)●
好靚嘅杯!涼浸浸嘅梳打,配熱辣辣嘅燒肉,正😆
●雪糕🍧(牛奶/抹茶/士多啤梨味)($28)●
呢個都值得一試!本身以為只係雀巢貨色🤣點知口感幾好 唔膩又唔會水到結冰 牛奶味重得嚟又唔會好似某某連鎖店啲牛奶雪糕咁甜到涸喉🤩🤩
2020-12-16