2009-10-03 21 瀏覽
終於由德褔行到黎淘大.話說因為我係德福追星中已經不停咁話我想食甜品. 好朋友就話黎金滿堂 (因為佢尋晚都有黎... ).可能仲係早 (6pm), 所以店內仲有位 (goood, 唔使坐出面, 唔係我會熱死!).但由於店都ok細 (而我又一手有幾袋shopping後既戰利品... ), 所以我行得好辛苦.差d撞到其他食客. 非常唔好意思. 正當我坐低左, 又唔知點放我d袋既時候 , 個cashier哥哥係呢個時候救左我~佢主動咁放左張chair係我旁邊, 叫我可以放好d袋~ 好細心! goooooood service! 讚~ 已經加分喇!!!好, 睇menu, 嘩! 好多好多款~ 樣樣我都想試喔... 好朋友就叫我試芒果刨冰, 佢就點左個樂天 (個雪榚球就要曲奇味).咁我地等緊食物既時候, 就拎住張今日追完星後既親筆簽名碟玩影相.個cashier哥哥行過見到又搭下咀, 吹下水. 個atmosphere幾好~好, 甜品終於都上場喇~ 芒果刨冰: 好高啊個刨冰~ 內容有西米, 已混有芒果汁既冰柱, 芒果肉, 蒟蒻, 係個冰柱既底有個芒果味既雪榚球 (sorry, 我係食到最後先知呢個雪榚球
終於由德褔行到黎淘大.
話說因為我係德福追星中已經不停咁話我想食甜品.

好朋友就話黎金滿堂 (因為佢尋晚都有黎...

), 所以我行得好辛苦.
差d撞到其他食客. 非常唔好意思.

正當我坐低左, 又唔知點放我d袋既時候
, 個cashier哥哥係呢個時候救左我~
佢主動咁放左張chair係我旁邊, 叫我可以放好d袋~

好細心! goooooood service!

讚~ 已經加分喇!!!

好, 甜品終於都上場喇~
芒果刨冰: 好高啊個刨冰~ 內容有西米, 已混有芒果汁既冰柱, 芒果肉, 蒟蒻, 係個冰柱既底有個芒果味既雪榚球 (sorry, 我係食到最後先知呢個雪榚球既存在, 但已經融左一半.
). 好好好甜~ 甜得濟, 可能落得太多糖漿? 不過都好好味~ 同埋好凍~ 食完後涼哂~ 同埋都幾大碗~ goood~
樂天 (曲奇味雪榚球): 嘩! 好多野咁喎~ 有曲奇味雪榚球, 芒果肉, 蒟蒻, 同埋紫米露. 我就嫌個紫米露唔夠凍 (好似室溫咁), 如果雪耐d好d~ 好味~ 唔太甜~ very goood~
同埋我想講, 可以揀唔同味既雪榚球呢個point好正~

一句: 2個都好味!

由於都係唔多人, 我地都可以坐一陣, 傾下計~ very nice~ 之後去埋單個時, 個cashier哥哥又同我地吹下水, 問下今日追星d情形咁~ 都幾好talk.

generally comment: 食物好味, 服務good, d侍應又唔會好cool, 會主動同人講下野, 同埋個氣氛俾我個感覺好warm, 好舒服~
其中一個menu
芒果刨冰