2018-07-28 790 瀏覽
夜晚同左女朋友食咗少少野,嚟咗新港中心嘅鼎泰豐食小籠包,因為大家都唔係好肚餓,但係之後太晏食飯會肥,所以就嚟咗呢間本身已經唔係好多人,加上餐廳都算幾大,容納到嘅人都好多,所以我哋好快就有位,完全唔駛等我哋叫咗小食四喜烤麩同招牌小籠包坐得好舒服,所以一路傾計都唔會覺得好嘈,好啱拍拖!等咗大概10分鐘左右就有得食!四喜烤麩係我女友至愛我就第一次食鼎泰豐嘅呢道餸真係唔錯,最好食係好似豆腐嘅嗰一款,其實我地都唔知叫乜嘢名 (睇圖) 有口感,又好健康嘅感覺至於小籠包就等得比較耐,大概20分鐘左右我哋叫咗最招牌嗰隻,即係原味!如果冇食飯嘅話,呢個份量就唔夠嘅,但因為我哋本身食咗嘢,所以六粒啱啱好最好食既係小籠包一咬就好多湯汁流出黎,非常鮮甜 而且小籠包嘅皮算簿,啲肉都好足料,所以質素幾好~~ 當然上海嘅更加好食啦

我哋叫咗小食四喜烤麩同招牌小籠包
就有得食!

四喜烤麩係我女友至愛
我就第一次食鼎泰豐嘅呢道餸
有口感,又好健康嘅感覺

至於小籠包就等得比較耐,大概20分鐘左右

最好食既係小籠包一咬就好多湯汁流出黎,非常鮮甜
2018-07-28
  • 小籠包