2018-03-21 524 瀏覽
今日同朋友去咗屯門行山,我返嚟嘅時候就想試吓屯門好味嘅小食,於是就去咗紅橋附近搵好嘢食~呢間章魚燒主打大阪章魚燒,即係冇脆皮、唔似平時食開築地章魚燒咁,但係喺網上面都非常出名,好似話成日都有人排隊咁難得嚟到一定要過嚟試吓啦!我同朋友叫咗個明太子章魚燒,要等大概10分鐘係等嘅時候,見到佢一粒粒咁整,真係好吸引啊!係等嘅時候,都一直不斷有人嚟買,證明網上嘅傳言係真㗎!等左10分鐘之後,佢就送到黎我手上啦~雖然我影咗好耐相,但係嗰四粒章魚燒都係脹卜卜,唔會好似大阪嗰啲塌晒落去!車落去雖然冇脆皮,但係係好滑嘅粉團,而且章魚俾得好足料㗎!真係好好味!雖然啲人話如果鍾意食脆皮嘅章魚燒,就唔會想食呢種大阪章魚燒,但係我都會極力推薦大家去試一試,因為真係好好味架!

咁難得嚟到一定要過嚟試吓啦!

我同朋友叫咗個明太子章魚燒,要等大概10分鐘
係等嘅時候,見到佢一粒粒咁整,真係好吸引啊!