餐廳: 華星冰室 (京瑞廣場)
資訊:

2020-09-19 381 瀏覽
好多年食過銅鑼灣果間嘅「常餐」覺得麻麻地。今日經過見到都諗左陣先決定試多次,諗住咁多年點都有啲改善掛。點知今次更失望。我都係食「常餐」。但問題如下:多士:算係成個餐最好食,但無乜牛油香味,作為厚多士,廚房搽牛油唔搽啲「角位」。但我地食厚多士第一口必定由多士的「角位」開始食。睇得出整包嘅有啲求其。但低處未算低....火腿炒蛋:一望啲炒蛋,散晒好似爛晒咁,見到已經唔開胃。一食落去全部都係油,係油浸蛋多過炒蛋。炒蛋身為重點嘅食物最令人失望。叉燒意粉:意粉好硬,明顯煮得唔夠熟。叉燒仲係有陣雪味,仲有肥膏痴住,食兩口已經唔想食。完全無叉燒嘅香味。總結:比好多年前更加難食。完全無heart去做。而仲要收48蚊唔平,我情願坐車出去食澳牛仲覺得值得。唔會再食華星。

我都係食「常餐」。但問題如下:

2020-09-19