聖誕節同男朋友去荃灣行吓,跟住去咗阿哥成日極力推薦嘅餃子屋食!因為疫情,所以等咗10分鐘都唔使就有張靚位聽人講平時坐得好迫㗎!真係好彩而家二人一台,其實香港都真係太迫啦平時超級肚餓咁樣揀咗幾款嘢食,因為最後成三點先食佢嘅價錢都好經濟實惠,嗌左個四色蔬菜拼餃子🥟咁我哋就可以每樣味都試到啦!仲有嗌咗個涼拌萵筍C!呢個好好味喎佢嘅麻辣香,調得唔錯!不過$26.1碟佢都幾好賺一上枱勁興奮!見到啲餃子好靚好大粒,急不及待比相機食完之食完就到我哋食咁多種菜入面,芹菜同埋韭菜嘅香最突出!我自己就鍾意芹菜餃,因為食落好清香有驚喜而韭菜嗰種香就係平時所有餃子都有箇中香氣!另外值得一讚嘅就係,入面嘅餡料都好多,而且皮好薄,大粒得來唔會呃秤大家都推薦嘅湯方面,冇錯好好飲但係飲內阻,就會覺得有種味精嘅感覺, 同埋食完成餐飯之後都幾口渴喎~唔知係餃子嘅餡有味精,定係湯有呢🤣另外,我哋嗌多咗一份六粒嘅羊肉餃拼馬蹄芫荽豬肉餃個羊肉餃食落去凹咗一聲!因為佢意境聰明超級突出!可以話係臭到無倫🤣🤣頂唔順嘅人真係唔好食!但係OK嘅話都幾過癮😂🤣😂🤣另外呢,芫荽馬蹄豬肉餃都幾好味,因為馬蹄爽爽地嘅口感,加埋越芫荽好出嘅味,個

超級肚餓咁樣揀咗幾款嘢食,因為最後成三點先食
佢嘅價錢都好經濟實惠,嗌左個四色蔬菜拼餃子🥟
咁我哋就可以每樣味都試到啦!
我哋食
有驚喜
而韭菜嗰種香就係平時所有餃子都有箇中香氣!

另外,我哋嗌多咗一份六粒嘅羊肉餃拼馬蹄芫荽豬肉餃
另外呢,芫荽馬蹄豬肉餃都幾好味,因為馬蹄爽爽地嘅口感,加埋越芫荽好出嘅味,個口感幾有層次
我自己就鍾意呢隻味多啲!
整體而言,呢度嘅餃子都好大粒好多汁,蔬菜餡料嘅比例都幾多,你男朋友係金舌頭,食得出佢有一種過多嘅甜,似係落咗糖唔係天然個種~不過可能就係呢樣嘢,吸引到好多年青人去食 但係長輩就唔知鍾唔鍾意啦

如果唔使排隊,絕對值得去食呀!
2020-12-25