2019-11-05 117 瀏覽
今日難得放假,過咗淘大開心食lunch睇戲。諗緊食咩嘅時候,見到依間喺金滿堂隔離嘅Supernormal,睇見lunch set餐都好吸引,咁就一於依度啦😀😀。好似井之頭五郎咁食得嘅我,點咗兩份set lunch:燒澳洲穀飼肉眼扒配雜菜餐同牛油果它它脆魚漢堡,咁就可以要哂餐湯同菠蘿烤雞沙律啦🤣🤣。飲品就點要咗凍檸茶,另一杯就加$8升級咗做青瓜薄荷青檸梳打。今日餐湯係忌廉湯,餐湯唔錯,菠蘿烤雞沙律,汁醬係沙律醋,加上菠蘿粒,好清新。燒澳洲穀飼肉眼扒我叫咗五成熟,一切開粉紅嫩肉多汁,面燒得香脆可口,吸引到不得了。澳洲牛肉味通常較香,加上係穀飼牛,所以去肉眼扒好香牛肉味,好好食😋。牛油果它它脆魚漢堡都唔細隻,漢堡包夾住脆魚柳、牛油果他他醬、厚番茄片同生菜。脆魚柳同平時食fish&chips一樣,脆皮外層包住鮮嫩魚柳、再加上牛油果他他醬同厚番茄片,食個漢堡嘅時候一啲都唔乾,好得😆😆。青瓜薄荷青檸梳打嘅青瓜味好出,加上薄荷同青檸,整杯飲品好fresh🍹🍹。估唔到係淘大會有間咁正嘅西餐廳,下次放假再落淘大睇戲的話一於再幫襯先得😁😁。

餐湯
菠蘿烤雞沙律