2018-07-13 218 瀏覽
lunch hour嚟到呢間韓國菜,好彩早到,話咁快就爆咗棚lunch menu有呢個拉芝雞翼炒飯好吸引跟餐叫咗個凍嘅蜂蜜紅棗茶呢個拉芝飯好快就到,睇落個樣普普通通咁,但竟然俾到驚喜上面嘅芝士同醬汁cover哂4隻雞翼,所以就咁望唔到另外仲有粟米,青紅椒,泡菜炒飯同紫菜絲首先我將一部份嘅醬汁同飯撈勻,一路撈,一路見到佢啲拉絲芝士,好邪惡泡菜都切得幾大粒,見到係真材實料嘅個雞翼都好唔話得,本身已經有香燒嘅調味,就咁食有少少似薩利亞嘅雞翼(唔辣)再加上美式bbq醬,芝士同香草一齊食,估唔到一個普通嘅lunch set都食到BBQ ribs嘅質素個泡菜炒飯本身已經好惹味,加上甜甜嘅粟米粒同creamy 嘅芝士醬,真係令人欲罷不能十分推介呢個餐雖然佢有一隻辣椒仔,但食落都只有微辣味道恰到好處,yummy蜂蜜紅棗茶都係即沖個啲,底下有好多紅棗肉,而且飲落好甜,對於缺血嘅女仔補充血糖好好酥炸魷魚鬚炸粉好薄,睇到哂入面一條條嘅肉炸嘅火候都控制得幾好,keep到魷魚本身嘅味道,食落有彈牙香脆其實啲嘢食嚟到嘅時候,門口已經好多人排隊,呢間餐廳嘅人氣真係好勁座位上面有好多個screen播住一啲韓式美食同M

lunch menu有呢個拉芝雞翼炒飯
好吸引

跟餐叫咗個凍嘅蜂蜜紅棗茶

拉絲芝士香燒雞翼泡菜炒飯

呢個拉芝飯好快就到,睇落個樣普普通通咁,但竟然俾到驚喜

上面嘅芝士同醬汁cover哂4隻雞翼,所以就咁望唔到

另外仲有粟米,青紅椒,泡菜炒飯同紫菜絲

泡菜都切得幾大粒,見到係真材實料嘅

十分推介呢個餐

雖然佢有一隻辣椒仔,但食落都只有微辣
味道恰到好處,yummy

蜂蜜紅棗茶

酥炸魷魚鬚

酥炸魷魚鬚炸粉好薄,睇到哂入面一條條嘅肉

座位上面有好多個screen播住一啲韓式美食同MV,不過冇聲,基本上唔會嘈住食飯

同埋同朋友好耐冇見,我哋想影張相嘅時候,女店員主動過嚟問我哋要唔要幫手揸機,好體貼
拉絲芝士香燒雞翼泡菜炒飯
蜂蜜紅棗茶