喺網上面見到呢間越南fusion菜,好似幾正咁,於是同男朋友去試下。入到餐廳環境好舒服,所有枱之間距離都幾遠,裝修又靚。 我哋就嗌咗好幾樣嘢試下: 南越炸豬肉春捲:呢個炸春捲一份有六條,每條size可以兩啖食完,啱曬用嚟做小食。外皮炸得好香脆,豬肉餡嘅調味啱啱好,好香口開胃 扎肉心內美米紙卷:呢個米紙卷賣相好靚,色彩繽紛,令人好有食慾。入面夾咗好多紅蘿蔔,大大粒扎肉,仲附上一個好惹味嘅麻醬,食落好清新,好有口感。 南越法式麵包:呢個麵包好貼心咁黎到已經切開一半,同樣好多餡料,有好多肉絲,蘿蔔絲仲有青瓜。上面嘅醬汁好多又惹味,特別一讚麵包外皮夠脆但係好鬆軟,整體食落唔會乾。 苗族椰汁淡咖哩雞肉湯米線:米線湯底好好味夠濃郁,米線好滑,雞肉每件都幾大,肉都嫩滑,整體感覺上有啲似喇沙有少少辣,好上癮。 飲品方面,餐廳依家promote緊cocktail,所以我哋就嗌咗杯Deep Sea Fantasy試下,黎到有個波波係杯頂,穿左就有啲煙飄出黎,好仙氣呀,啱曬打卡。杯邊有鹽,入面係有海葡萄,飲落酒味唔濃,但好香配埋杯邊鹽嘅鹹味 ,好特別好好飲。另外我地仲叫咗一杯蛋咖啡,因為未試過,我先發現原來

我哋就嗌咗好幾樣嘢試下:

南越炸豬肉春捲:

扎肉心內美米紙卷:

南越法式麵包:

苗族椰汁淡咖哩雞肉湯米線:

飲品方面,餐廳依家promote緊cocktail,所以我哋就嗌咗杯Deep Sea Fantasy試下,黎到有個波波係杯頂,穿左就有啲煙飄出黎,好仙氣呀,啱曬打卡。杯邊有鹽,入面係有海葡萄,飲落酒味唔濃,但好香配埋杯邊鹽嘅鹹味 ,好特別好好飲。另外我地仲叫咗一杯蛋咖啡,因為未試過,我先發現原來係越南嘅特別做法,用蛋黃嚟打泡沫,其實飲落同普通嘅泡沫咖啡差唔多,但係勝在夠特別咖啡都夠香。

整體感覺好好,坐得好舒服,嘢食都好正,下次會再嚟食!!
2021-12-30
  • 南越炸豬肉春卷