2019-09-26 462 瀏覽
因為我係附近返工,所以我係呢間車仔麵嘅常客,佢陪伴左我好多個lunchtime同dinner time😄成日幫襯嘅原因有3個,第一,係因為食物質素算幾好而且水準好穩定;第二,係因為份量多,價錢又平民;第三,係因為等位時間唔長,就算lunchtime好多人,人流都去得好快,好快就有得入座。.呢度除左有普通車仔麵餸,都有啲特別啲嘅,好似係花膠、溏心蛋、豬軟骨等等。花膠、豬手同手打墨魚餅都係必叫嘅車仔餸,不過我多數都會另外叫手打墨魚餅做小食,因為份量會多啲同脆啲,配甜酸醬食好惹味,有啲似食緊泰式蝦餅個種感覺😚車仔麵/飯最少要叫三餸,淨食就四餸以上。我今次食嘅係爽滑豬頸肉、柱侯牛腩同魚肉春卷烏冬,清湯加腩汁。豬頸肉咬落爽口,調味亦都唔錯。牛腩無肥油,幾健康,肉燘到好腍又唔會柴👍🏻魚肉春卷味道好好,我好鍾意食出面個層腐皮。.整體黎講,呢間車仔麵值得一食!

手打墨魚餅

三餸車仔麵

整體黎講,呢間車仔麵值得一食!
2019-09-25
三餸車仔麵