2018-06-03 198 瀏覽
今日和朋友往銅鑼灣seoulmate cafe食lunch, 我們點了烏卒卒火山岩漿泡菜芝士炒飯, 甜辣醬炒年糕、凍焦糖latte、柚子椰味飄雪、韓式炸雞和韓國米酒意式芝士蛋糕。烏卒卒火山岩漿泡菜芝士炒飯賣相吸引,外觀似火山型, 賣相吸引如餐牌一樣,心思之作, 雞蛋蛋白食落香滑, 與火山內裡的泡菜炒飯有互相提升的效果, 火山頂的半生熟蛋整穿後, 蛋汁配上泡菜炒飯食落惹味,泡菜炒飯乾身, 辣度適中, 食落惹味;甜辣醬炒年糕泡菜甜辣醬酸甜度適中, 食落惹味, 魚片食落彈牙, 味道醒胃;凍焦糖latte焦糖味甜度適中, 咖啡味道香濃;韓式炸雞我們選了芝士和甜醬油味, 芝士味味道香濃, 口感十足;甜醬油味食落開胃,雞肉肉質鮮嫩;最後韓國米酒意式芝士蛋糕食落米酒味濃, 意大利芝士餅食落香滑, 口感十足。餐廳座位舒適, 服務細心, 我們用膳時要求加凳放袋子,店員都馬上配合, 餐廳食物美味, 賣相吸引, 尤其是烏卒卒火山岩漿泡菜芝士炒飯和韓國米酒意式芝士蛋糕, 很有韓國菜特色, 而且餐廳價錢合理, 食物份量十足, 我們食了一頓好味特色韓國菜。
甜辣醬炒年糕
韓式炸雞