2020-05-04 1956 瀏覽
今日帶家人再訪這間食店,食店嘅裝修都同上次分別唔大,但牆上面多左唔小牆貼,同因為疫情嘅關係,桌子多左個紙板分隔食客☺️令到餐廳更顏色豐富😍店員安排我地住窗邊,由於陽光透光窗可以提高室內嘅透光度,天花掛左唔少乾花,營造到令人放鬆嘅感覺🥰餐點方面,以西式,意大利菜同創意菜為主。餐牌上放左唔少心思。大家可以細心睇下餐牌,玩味十足🥳我地叫左一個軟殻蟹pizza,蜜糖芥末雞翼,宇治抹茶窩夫😍同一杯焦糖脆脆咖啡沙冰😌軟殻蟹勁大隻,係即炸,食落外脆內軟,仲有啖啖鮮味。pizza 係簿批黎,食落有2種芝士,仲拉到絲,仲有少少薯仔味😋好夾🤩蜜糖芥末雞翼食落係單骨雞翼,雞翼沾上甜甜辣辣的醬汁,好好味,炸得好脆肉嫩,有肉汁。宇治抹茶窩夫,窩夫個做型好靚,🤤4件窩夫整齊排好,紅豆容唔會太甜,有芝士奶油cream同豆腐味嘅雪糕,抹茶嘅味道好濃,好正,可以自己揸上唔同嘅topping,我就喜歡熱熱嘅窩夫搽上雪糕,食落更有層次,抹茶控必點😍焦糖脆脆咖啡沙冰😌飲落好冰凍,消暑一流,咖啡好香濃,上面有焦糖脆脆,食落甜甜地,味道好似脆脆嘅叮叮糖😆幾好飲🥰

2020-04-30
  • 千島軟殼蟹芝士比薩