2018-07-12 357 瀏覽
今日試食位於利舞臺嘅岩鹽釜飯 ,入面裝修都幾靚,外面仲有一個玻璃位可以睇住人煮釜飯.。睇左餐牌一陣,我地就叫左以下食物:三文魚牛油果米子卷三文魚同牛油果用米子包住,口感其實好得意。淋淋地之餘又有d 煙靭嘅感覺。三文魚味道同牛油果都好夾。芒果奇異蝦卷 呢個就好啱夏天食,芒果奇異果嘅酸甜配 中和左炸蝦嘅油膩感 。 好開胃同易入口合鴨大蔥串燒 鴨同大蔥 ,兩樣本身好合適燒烤嘅煮法嘅食材 ,燒起好香。加上有少少鴨皮油香。就香上加香。岩鹽燒香魚 呢個係季節限定嘅食物,緊係要試下。佢燒得啱啱好 ,外面皮香脆內裡仲保似水份。加埋岩鹽釣下味就已經好夠。炸岩鹽南瓜天婦羅 天婦羅基本功係粉漿唔厚又唔油,兩樣都做到足 。 加埋岩鹽就更加好味。北海道海鮮釜飯呢間店以釜飯作為招來 ,試問點可以唔試下佢?佢上菜時除左茶漬同醬汁紫菜。仲有沙漏比你睇住焗幾耐先夠,一夠時間就即刻攪拌佢黎食。海鮮方面就有鰻魚,帶子 蟹拑、銀魚仔 律子 三文魚 冬菇 海膽 同三文魚子,好豐富下。食到一半就可以加茶漬變泡飯。一款食物多樣食法。滿足感加倍。
以下食物:

菠蘿青檸特飲