2019-10-27
今日專登過嚟北角, 試下呢間小店嘅拉麵別天神, 別天神有幾間分店, 朋友住喺附近所以 就嚟試下北角呢間分店, 鋪頭喺正新光戲院隔離, 地鐵一出行一分鐘就到喇鋪面細細, 大約只係坐到十個人左右但係呢就有最日本嘅感覺, 可以用卡或者八達通喺出面部機度買咗個 嘢食, 再等位跟住將呢張飛交畀店員, 我哋兩個人首先叫咗 一個套餐加一個拉麵, 好快就先嚟咗一個 小龍蝦沙律, 同埋套餐嘅四隻餃子, 店員都好細心, 當我哋食曬啲小食就嚟兩碗拉麵小龍蝦沙律好好食,啖啖都有小龍蝦餃子煎得好香口, 食完之後即刻encore多一客六隻...haha講返最重要嘅拉麵 朋友嗰碗係有蝦嘅拉麵, 我就食最普通嘅 豚肉 拉麵拉麵嘅軟硬適中係我鍾意嘅軟硬度, 湯底係濃濃嘅豬骨味, 仲有好多配料隻蛋又超級流心,好好食不得不提係佢呢度有個芽菜, 有啲辣但係任你食好開胃下次都會嚟幫襯呢個有良心嘅小店
鋪面細細, 大約只係坐到十個人左右
小龍蝦沙律好好食,啖啖都有小龍蝦
不得不提係佢呢度有個芽菜, 有啲辣但係任你食好開胃
下次都會嚟幫襯呢個有良心嘅小店