2014-01-13
話說都同女朋友黎呢間食左大大話話有十次大部份都係揀5PM至7PM呢個時段最早期係118+1最近一次食加左十蚊一如以往, 去到都係食下刺身, 食下韓燒, 掃下甜品咁記得幾個月前, 都仲有吞拿魚刺身, 而家就要等到7PM打後先出不過收128+1呢個價, 仲有三文魚, 希靈魚, 雕魚同蟹棒都算過得去加上冷盤有青口, 有蝦, 有螺, 叫做值回票價啦用黎燒既肉類同其他任食韓燒無大差別, 唔多提喇熟食方面真係好悶, 食左十次幾乎都係果D野薯蓉, 蕃茄杯, 咖哩, 炒飯, 豬腳薑, 湯, 糖水, 雜菜甜品其實都係果D, 但間中都有一兩款新既蛋糕啦唔明佢擺幾筒假既MACARON係度, 又冇真既畀人食, 有乜為?其實食野果方面都算係不過不失啦但講到服務, 最近一次去真係差左好多老早就埋黎收錢夠鐘前五分鐘就走埋黎狂收野頭一小時廿五分又唔見你地咁熱心張檯有豉油叫佢唔該抹一抹要叫三次先聽到, 原因係掛住吹水搞到我要大聲叫, 叫完仲要好似我好冇禮貌咁掘住我叫畀兩杯熱茶, 第一次黎既係熱水, FINE再叫啦, 竟然係倒凍水一直都有熱茶供應, 如果取消左係咪應該講聲而唔係是但倒D水畀我?最離譜係, 岩岩夠鐘, 真係
都同女朋友黎呢間食左大大話話有十次
大部份都係揀5PM至7PM呢個時段
最早期係118+1
最近一次食加左十蚊
一如以往, 去到都係食下刺身, 食下韓燒, 掃下甜品咁
加上冷盤有青口, 有蝦, 有螺, 叫做值回票價啦
用黎燒既肉類同其他任食韓燒無大差別, 唔多提喇
熟食方面真係好悶, 食左十次幾乎都係果D野
甜品其實都係果D, 但間中都有一兩款新既蛋糕啦
其實食野果方面都算係不過不失啦
但講到服務, 最近一次去真係差左好多
老早就埋黎收錢
夠鐘前五分鐘就走埋黎狂收野
頭一小時廿五分又唔見你地咁熱心
張檯有豉油叫佢唔該抹一抹要叫三次先聽到, 原因係掛住吹水
搞到我要大聲叫, 叫完仲要好似我好冇禮貌咁掘住我
叫畀兩杯熱茶, 第一次黎既係熱水, FINE
再叫啦, 竟然係倒凍水
最離譜係, 岩岩夠鐘, 真係岩岩過左十零秒到, 檯上淨返一杯木糠布丁同一件兩隻手指頭咁大既CAKE仔
佢講左句, 夠鐘架喇要交檯, 就連埋D食物清走
FINE, 你要清走, 你要浪費, 唔通我求你唔好浪費咩
但係就算我食埋, 都唔洗三十秒啦, 交檯時出面一個人都冇, 再加上早五分鐘前你已經清走大部分野
就算要SET台, 有咁趕? 有咁逼切?
而家我唔係賴死食多幾碟, 坐多幾個字, 而係淨返兩件野, 三十秒, 為左三十秒而得失客人? 好明顯呢批人未TRAIN夠就落場囉
我即場冇發老脾呀, 事實我係過左時, 過左十幾秒咁多, 冇理由嘈你既
不過你地既制度咁搞法, 服務質素咁搞法
自己趕客自己負責, 客人眼睛係雪亮既