2013-10-06 3575 瀏覽
每逢星期五都會去試下 d 未食過既餐廳,OpenRice 左一下,再加 d 以訛傳訛,就去左呢間 Dan Ryan's Chicago Grill。勝在地點向又一城,交通好似算幾方便。雖然話星期五晚,但又唔洗等特別耐,半個鐘就有位。好多餐包 未叫野食就先上一大碟餐包。。加兩個 Muffins。通常餐廳都係數人頭或者跟餐既,但我地三個人,呢碟就有 3個包 2個 Muffins。而且睇落食落都唔似一般頹餐包。。前菜 + 沙津 賣相同味道都唔錯成個晚餐最好食既相信都係呢個小食拼盤同烤三文魚凱撒沙津。前者係想試多幾款小食,所以向個 menu 揾既。薯仔皮係一樣對我黎講幾特別既野食,佢係的的確確焗薯仔皮,上面應該係加左 d 芝士,我覺得幾特別,值得試一次~而後者就係靠 OpenRice 既推介所以揀既,三文魚係烤過既,成碟味道都唔錯。主食 - Mixed Grill Platter (肉類拼盤) 味道一般又係因為想試多幾款既關係,主食叫左個拼盤。講賣相其實都唔差既,碟既舖排都幾好。但係同餐牌上面寫既 4-6 人既份量就好似有少少出入。不過我地三個人再加前菜都算好夠食。味道方面,排骨 (back

雖然話星期五晚,但又唔洗等特別耐,半個鐘就有位。

好多餐包

未叫野食就先上一大碟餐包。。加兩個 Muffins。
而且睇落食落都唔似一般頹餐包。。
餐包
Muffin
前菜 + 沙津 賣相同味道都唔錯
成個晚餐最好食既相信都係呢個小食拼盤同烤三文魚凱撒沙津。
前者係想試多幾款小食,所以向個 menu 揾既。
小食拼盤
烤三文魚凱撒沙津
又係因為想試多幾款既關係,主食叫左個拼盤。
講賣相其實都唔差既,碟既舖排都幾好。但係同餐牌上面寫既 4-6 人既份量就好似有少少出入。不過我地三個人再加前菜都算好夠食。味道方面,排骨 (back rib) 唔算太差,但係 d 肉唔係咁入味,得外面有個 dressing。
雞整得太老,如果唔係外面個醬味道唔錯,真係唔係咁想食

叫左牛羊都係五成熟,但係呢,食既時候比想像中熟好多。
羊都勉強叫做五成熟,但都只係中規中矩。
西冷牛扒可能係薄身既關係,切開睇落似係十成熟,味道一般。我諗大大塊既 18oz 應該唔係咁既質素?
講賣相都唔差既
Mixed Grill Platter
超中伏既 Italian Milk Shakes。。
揀野飲,見到咁多野飲揀,所以就試下 d 新野啦,咁又見到呢個 "Italian Milk Shakes" 個名幾得意,又向個餐牌上面係紅字 (其實唔知點解係紅字...),咁就打算試下佢啦。
叫完然後上網查下,成份係 Baileys Irish Cream, Amaretto 同 Chocolate Milk。
簡單 d 講就係:酒精 A + 酒精 B + 朱古力奶~
飲落幾重朱古力既甜味,但係唔太鍾意佢隻酒既味。
完。
Italian Milk Shakes
總結:唔好點推介以外既野
呢個地方環境同氣氛都唔錯,我地果日去,睇住隔離枱個小妹妹同佢既屋企人開生日會,真係幾開心既

不過講食物,唔知係咪因為揀既主食都唔係重點推介,我覺得味道同我預期有少少落差。
我諗下次去食,相信都會唔洗諗,一定叫番餐牌上面最重點推介既 18oz 肉眼扒或者係 18oz 西冷扒!
2013-09-27
Muffin