餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2019-04-02 2567 瀏覽
今日成班friend講開好耐冇去過韓國旅行, 超級掛住佢嘅烤肉😧😧😧 有人即刻提議不如去旺角呢一間韓式烤肉,話成間都係好韓式😳😳嘩~~~真係連啲枱櫈都好似身處於韓國一樣!!真係ff自己喺弘大都覺得好開心😆我哋四個人全部選擇困難症所以就選擇咗呢個歡樂四人餐唔使諗,咩都有😂😂雞/牛/豬/湯/菜樣樣有齊,仲包埋四季韓式飲品㖭🥃🥃🥃 在加咗一個和牛肝喺等緊上套餐嘅時間我哋已經急不及待咁食泡菜( 無限refill架!!!)😍😍😍 泡菜爐邊蛋同樣好味🍳🍳🍳燒和牛肝 🐃燒至八分熟就夠,鮮味濃郁,口感柔嫩,點鹽醬最好味😋和牛牛舌 🐂 少有張將牛舌切成條狀,但質地依然軟身,油香豐腴😋😋頂級安格斯肉眼扒 🐮牛味重,肉質軟腍又多汁,仲一啲都唔韌 👍我哋劍將旁邊嘅肥膏切出黎烤溶佢做油😂水飼黑毛豬 🐖 成塊面咁大塊超巨型 !!! 夾埋生菜同蒜頭加醬料一齊食,成個感覺返晒黎😆韓國午餐肉拼餃子 🐷 午餐肉極厚切,韓式餃子不嬲都係用嚟打邊爐食,第一次用嚟燒😂😂 兩邊煎香咗但入面都係軟淋,都幾好食不過唔係好慣佢無汁😂😂什錦地瓜藍☘🥒🍄蔘雞湯 🐔石鍋飯(可選雞/牛/豬)🍄

什錦地瓜藍☘🥒🍄

蔘雞湯 🐔