2023-07-03
雖然呢間餐廳已經打入香港很久,但今次是我第一次到訪🫢。適逢朋友生日,佢又好鍾意食韓燒,所以去食下佢😆。今次去的是位於尖沙咀的分店,位置就在,地點方便,一入店由韓國oppa接待帶位, 韓式烤肉店的裝橫令人好像置身韓國一樣,令人心情興奮。店內增設自助沙律吧,有數款韓式小菜及多款醬料選擇,他們家的泡菜真的超級好食!!! 可以自己添加真的太好了! 仲有生菜籃、生蒜可供自取,包烤肉食一流!牛護心肉 我個人非常喜歡護心肉,除左有一股非常特別的肉香,略帶點油花,肉質軟腍但又有彈性,肉味濃郁,帶點油脂的甘香。烤到表面焦脆就食得。牛肋骨肉原以為牛肋骨肉會好韌,出乎意料完全唔會!雖然冇護心肉咁柔軟,但肉味更濃,油脂分佈也比會較為豐富,非常適合燒嚟食。辣炒年糕每次食韓國料理必點的!年糕QQ彈彈♥️仲有好多魚糕片喺入面,醬汁係辣炒年糕嘅主風,喜來稀肉喺呢方面做得唔錯,同喺韓國街邊食到嘅小食味道相近。雪濃湯其實我一直以嚟都未食過雪濃湯,朋友介紹話佢喺韓國嘅時候好鍾意食。原來雪濃湯係牛骨湯,味道清甜,滋味甘醇。食完辣野、油膩嘢之後飲上一碗真係好舒服。而且入面有大量韓式粉絲,食完真係好飽。韓國米酒食烤肉點少得酒,不過
牛護心肉
牛肋骨肉
辣炒年糕
雪濃湯
韓國米酒
食烤肉點少得酒,不過今次我哋就冇飲啤酒,我非常喜歡韓式米酒,飲落甜甜地,又有少少氣泡,酒味又好香醇,配烤肉其實都幾match😝。
今次埋單人均其實都只係三百零蚊左右,但係體驗非常之良好,有種置身於韓國嘅感覺,下次都會繼續嚟幫襯👍👍。