2016-09-12 408 瀏覽
啱啱係Vegas返嚟嗰陣成日都好掛住個龍蝦包 !喺嗰度食嘅龍蝦包真係啖啖都係龍蝦好香嘅肉&味道!返到黎香港好似冇乜機會食龍蝦包,可能因為我成日都咁樣同朋友講,所以今次佢帶我嚟食龍蝦包。 叫得burgeroom係因為佢好多車嘅burger可以揀! 朋友就咁點做左個普通漢堡,而我就係為龍蝦包而嚟嘅。 我哋另外share左個薯條,叫左個牛油果醬芝士薯條。 其實佢個牛油果醬做得幾smooth,幾豐富嘅牛油果味 。然後牛油果醬同芝士又不嬲都係最完美嘅配搭,上面再加少少蕃茄,我覺得自己好似食緊Mexican food咁! 不過如果佢可以係份量上面控制返少少,落少dd,令到個薯條冇咁林呢,我就更加喜歡啦! 但係整體嚟講,作為餐前小食,配埋apple cider係非常之正既! 終於等到我個龍蝦burger啦!超大隻呀!啲龍蝦肉好鮮甜,唔會好硬!全部都好彈嘅感覺!配埋上面嘅芥末醬同下面既蔬菜,口感真係好豐富! 不過因為真係大得滯,一啖完全咬唔哂所以食嘅時候有少少呢hea 個價錢完全out of my expectation 呀!本來以為係會好貴! 198蚊絕對係物有所值! 但係就係呢個感覺啦!啖啖龍蝦,
牛油果醬芝士薯條
龍蝦包
所以食嘅時候有少少呢hea
但係就係呢個感覺啦!啖啖龍蝦,好幸福呀! 旁邊嘅菜配咗啲醋,酸酸甜甜好開胃!
其實個蝦頭呢,應該就唔食得嘅。不過我哋見佢跟埋上,食完有啲無聊,所以就開咗嚟睇
原來龍蝦頭入面係咁㗎喎
龍蝦包