2022-05-02 27 瀏覽
家人生日,唔想食傳統蛋糕,所以提早預訂咗哩間嘅靜岡蜜瓜拿破崙。本身已經喺WhatsApp預訂時覺得個餐廳負責回覆嘅人唔係太專業,下午問佢地價錢,到凌晨12點幾突然先至回覆,我問咗句要如何預訂,估唔到回答嘅係一句“可以同我訂呀”。叻豬仔,唔通我去搵天后娘娘訂咩。所有對答都好似踢一踢先郁一郁,佢話預訂要網上付款,我唔開口問又唔俾付款link,點做CS呀?個蛋糕不過不失啦,但我對聲稱嘅靜岡蜜瓜就有點保留,完全唔甜唔鬆軟,感覺同大陸瓜差唔多。當然啦起晒肉我係完全無辦法知道貨源係咩,純粹個人感覺吹水啫。個餅底就OK啦。只係OK,無驚豔,無差評。壽星公表示佢係開心嘅,但整體的確係令買cake嘅我覺得失望。最後,送嘅蠟燭如果可以高質少少嘅話相信觀感會好啲。overall嚟講,我下次應該都係買返隔籬東尼黃嘅拿破崙。至少人地加寫字牌都唔駛加$30蚊,哈哈。

靜岡蜜瓜拿破崙

外賣自取