2023-07-30
懶惰但又想食甜品嘅女仔有福了!仲要係燕窩啵!觀塘工廈區有一間甜品鋪,啖啖燕窩主打燕窩,其實雪燕、湯品、花膠、塗膠都有得揀,試過幾款,都足料又唔太甜,久唔久孝敬媽咪或者氹吓女朋友,都係唔錯嘅選擇。今日行過附近,咁啱去屋企人度食飯,就帶幾甜品上去。炎炎夏日,就食啲凍冰冰嘅啦!➤ 3.6牛奶木瓜奶凍雪燕➤椰汁雪燕滑蛋奶凍揀咗兩個雪燕嘅甜品,兩個都唔太甜,啱晒怕甜嘅女仔。同行嘅屋企人都讚好好味,我就鍾意食椰汁雪燕,椰汁味好濃而底層嘅奶凍香濃得來唔會太搶味。木瓜奶凍,入邊有大大個木瓜,超濃郁嘅木瓜味,比起椰汁嗰個甜少少,不過加咗木瓜又係另一個感覺。➤特濃3.6鮮奶凍$18一個奶凍,都算幾抵食,超重濃厚嘅奶香味,creamy 得嚟亦都好滑溜。➤茉莉花凍椰青雪燕飲行出門口已經開咗嚟飲,呢個好驚喜,椰青粒好清新,入面仲有果粒,令到仲飲品有少少咬口,唔係覺得好重茉莉花味,不過甜甜地超級解渴。未上車已經飲完。➤蒜香金蠔/蒜香雞翼尖獨立包裝,而且抽晒真空,可以擺喺雪櫃三個月,雞翼尖應該拎嚟做宵夜,放一晚宵夜開佢出嚟配酒一流。值得一讚嘅係,網上可以落單,最快仲可以即日收貨🤭突然間想食燕窩,都真係唔使自己落手,
➤ 3.6牛奶木瓜奶凍雪燕
➤椰汁雪燕滑蛋奶凍
➤特濃3.6鮮奶凍
➤茉莉花凍椰青雪燕飲
➤蒜香金蠔/蒜香雞翼尖
值得一讚嘅係,網上可以落單,最快仲可以即日收貨🤭突然間想食燕窩,都真係唔使自己落手,而且佢嘅包裝好好,每個糖水都用玻璃兜裝,可以重複使用,仲配埋保溫袋,天氣咁熱都唔怕壞。